Hoe laat je je woonkamer groter lijken?

Hoe laat je je woonkamer groter lijken?

Op dit moment vind je jouw woonkamer te klein lijken en je weet niet zo goed wat je moet doen. Gelukkig ben je op deze blogpost terechtgekomen! In deze post gaan we het hebben over hoe jij je woonkamer groter, lichter en huiselijker kunt laten lijken!

Er zijn 3 manieren om je woonkamer groter te laten lijken:

1. Een goede verfbeurt

2. Investeren in primaire en multifunctionele stukken

3. Het simpel houden

1. Een goede verfbeurt

Een goede verfbeurt kan al een groot verschil maken. Het is aan te raden om lichtere kleuren te kiezen, omdat ze licht reflecteren en de ruimte opener doen laten aanvoelen. Als je je kamer groter wilt laten lijken, kun je het beste geen donkere kleuren kiezen. Donkere kleuren kunnen het licht absorberen en de ruimte juist kleiner doen lijken. Als je een grote ruimte hebt, kun je wel een donkere styling gebruiken om het wat kleiner en knusser te maken.

2. Investeren in primaire en multifunctionele stukken

Met deze stukken worden banken en entertainmentconsoles bedoeld. Deze stukken worden het vaakst gebruikt en moeten zowel functioneel als stijlvol zijn. Bijvoorbeeld een platte tv aan de muur neemt al een stuk minder ruimte in als een tv op een dressoir en het ziet er stijlvol uit. Modulaire bankstellen kun je in allerlei opstellingen plaatsen, zodat je optimaal gebruik kunt maken van je ruimte!

Een andere goede investering is een poef in plaats van een salontafel, omdat het je extra zitplaatsen kan geven, je er ook dingen op kunt zetten en kleur in huis brengt. Als je voorkeur toch uitgaat naar een salontafel, is het aan te raden dat je een multifunctionele salontafel aanschaft. Er zijn salontafels met prachtige passende bijzettafels die je eronder kwijt kunt. Deze bijzettafels kunnen erg handig zijn als je wat meer plaats nodig hebt om wat op te zetten en je bent het ook zo weer kwijt door het terug onder de salontafel te schuiven.

3. Het simpel houden

Hoe meer stukken je in je kamer hebt, des te meer rommelig zal het aanvoelen. Vermijd drukke patronen in combinatie met lichte kleuren, omdat ze een ruimte overweldigend kunnen laten aanvoelen. Dit betekent dat je niet te gek moet doen met je patronen, maar het lekker simpel moet houden! Een beetje neigen naar minimalisme is niet erg; het wordt zelfs steeds trendyer. Als je veel kleine dingetjes hebt waar je waarde aan hecht, probeer ze dan op te bergen in een kastje waar je gemakkelijk bij kunt. Op deze manier voelt het gelijk een stuk opgeruimder en voelt de ruimte ook groter aan. Een minimalistische styling komt steeds vaker voor en biedt voor velen een hoop rust in huis!

Reageren is niet mogelijk.