Styling tips voor de slaapkamer

Styling tips voor de slaapkamer

De slaapkamer is een van de belangrijkste kamers van je huis. Het is waar je de dag begint en waar je de dag ook weer afsluit. Belangrijk is het dus dat je voor deze kamer de juiste sfeer creëert en dat deze kamer de juiste style heeft.

Een aantal tips om je slaapkamer mee te stylen:

  • Kies voor muurverf of behang niet in een te lichte kleur.
  • Slaap met je gezicht in de richting van de deur.
  • Kies voor ramen die je op ventileerstand kan zetten.
  • Ruim alle grote spullen zoveel mogelijk op in kasten.
  • Sorteer alle kleinere spullen zoveel mogelijk in bakjes die je in kasten zet.
  • Voeg een plant toe aan het interieur.
  • Kies interieur in natuurlijke kleurtinten en van natuurlijke materialen.
  • Kies een vloer uit die onderhoudsvriendelijk is en natuurlijk oogt.

Kies voor muurverf of behang niet in een te lichte kleur

Kies het beste voor muurverf of muurbehang dat een natuurlijke kleur weerspiegelt, zoals beige, mocca, lever, zachtgeel of zachtgroen. Dit zorgt voor een rustige sfeeromgeving wat belangrijk is voor een kamer waarin je zult slapen.

Slaap met je gezicht in de richting van de deur

Het slaapt beter als je met je gezicht in de richting van de deur slaapt, dan dat je wanneer je slaapt de deur zich achter je bevindt.

Kies voor ramen die je op ventileerstand kan zetten

Een andere styling tip is kiezen voor ramen die je op ventileerstand kan zetten. Je hoeft op die manier je ramen niet volledig open te hebben voor een goede luchtventilatie.

Ruim alle grote spullen zoveel mogelijk op in kasten

Voor een goede sfeeromgeving is het belangrijk dat deze kamer rust geeft, omdat je erin zult gaan slapen. Ruim hierom alle grote spullen als kleding, schoenen, boeken, en dergelijke zoveel mogelijk op in kasten zodat ze uit het zicht zijn.

Sorteer alle kleinere spullen zoveel mogelijk in bakjes die je in kasten zet

Sorteer alle kleinere spulletjes zoveel mogelijk en stop ze in opbergmandjes- of bakjes, welke je weer in de kast kunt zetten. Dit zorgt voor een ordening van je spullen waardoor je rust in je hoofd hebt. Omdat de mandjes met spullen in de kasten staan, kunnen ze je niet afleiden. In deze kamer is het belangrijk dat je zo min mogelijk prikkels hebt die je kunnen afleiden als je gaat slapen.

Voeg een plant toe aan het interieur

Koop een grote mooie kamerplant die je in de hoek van de kamer zet. Een plant is goed voor een gezonde luchtcirculatie en zorgt daarnaast voor een aangename sfeer in de ruimte.

Kies interieur in natuurlijke kleurtinten en van natuurlijke materialen

Ga voor een interieur dat gemaakt is van natuurlijke materialen, zoals hout of glas. Zorg dat deze in natuurlijke kleurtinten zijn, zoals wit, beige, mocca, lever, lichtgroen, of bruin/donkerbruin. Ook meubels die deels van glas gemaakt zijn, zullen de styling van je interieur goed doen. Kies voor kleur in de accessoires, maar ga niet voor te felle kleuren en houdt het bij zachte kleuren.

Kies voor een vloer die onderhoudsvriendelijk is en natuurlijk oogt

Een houten vloer of een vloer van vynil dat lijkt op hout is aan te raden als vloer voor in deze kamer. Je kan hier een tapijt op leggen als je liever zonder schoenen in de kamer loopt waar je ook gaat slapen.

Reageren is niet mogelijk.